U+25E8

Axonometric view of the U+25E8 residence, studio substrata, Reinis Salins, Igors Malovickis

U+25E8 is a two-storey family residence in Rīga. Developed under specifics of site limitations, the residence is an exploration of spatial linearity and the presence of light.

  • Commission – undisclosed.
  • Programme – family residence.
  • Location – Rīga, Latvia.
  • Building area – 220 m2.
  • Status – design approved in 2021, currently under construction.
  • Budget – wheel of fortune.
  • Collaborators – SPOT arhitekti.


Initial situation - the backyard of an existing family residence, studio substrata, Reinis Salins, Igors Malovickis

Initial situation, Rīga, 16.06.2019

Situation plan of the U+25E8 residence, studio substrata, Reinis Salins, Igors Malovickis

Situation plan

Diagram of the compositional and programmatic organization of the U+25E8 residence, studio substrata, Reinis Salins, Igors Malovickis

Compositional and programmatic organization

First floor plan of the U+25E8 residence, studio substrata, Reinis Salins, Igors Malovickis

1st floor plan

Second floor plan of the U+25E8 residence, studio substrata, Reinis Salins, Igors Malovickis

2nd floor plan

A series of sections of the U+25E8 residence, studio substrata, Reinis Salins, Igors Malovickis
Interior view of the central space in the house, studio substrata, Reinis Salins, Igors Malovickis
Interior view of the structure enveloping the staircase on the second level, studio substrata, Reinis Salins, Igors Malovickis